NU OP STOCK: Vaillant aroTHERM pure

Arotherm groep

Compacte lucht/water-warmtepomp tot 10 kW

Maak kennis met de aroTHERM pure! Deze lucht/water warmtepomp biedt met zijn kleine afmetingen, laag gewicht en hoge efficiëntie de ideale oplossing voor jouw projecten.

Invertertechniek: perfect wanneer buitenlucht de energiebron is


Een inverter warmtepomp is een warmtepomp met een modulerend vermogen. Dankzij de variabele snelheid wordt het vermogen aangepast aan de warmtevraag van de woning. Hierdoor stijgt het rendement (SCOP).

Omdat bij een lucht/water-warmtepomp de buitenlucht als energiebron dient, varieert de brontemperatuur veel sterker dan bij een geothermische warmtepomp. Hierdoor is het absoluut noodzakelijk dat het toestel voorzien is van een inverter.

De oplossing voor project business

De aroTHERM pure is geoptimaliseerd voor kleine afmetingen, dit met een laag gewicht in combinatie met hoge efficiëntie.

De buitenunit bestaat in 4 uitvoeringen (4-6-8-10kW) die allemaal kunnen koppelen met 2 hydraulische modules (binnenunit) zonder boilervat alsook met de nieuwe uniTOWER pure, een hydraulische binnenunit met een sanitair boilervat van 190L.

De buitenunit beschikt ook over een 'Silent mode', die het geluidsvermogen tot 4dB(A) kan verminderen door de compressor- en ventilatorsnelheid te verlagen.

De aroTHERM warmtepompen zijn op stock en beschikbaar in volgende types:

  • 0010036170: buitenunit warmtepomp lucht/water aroTHERM Pure VWL 45/7.2 AS S3 4kW 1*230V
  • 0010036171: buitenunit warmtepomp lucht/water aroTHERM Pure VWL 65/7.2 AS S3 6kW 1*230V
  • 0010036172: buitenunit warmtepomp lucht/water aroTHERM Pure VWL 85/7.2 AS S3 8kW 1*230V
  • 0010036173: buitenunit warmtepomp lucht/water aroTHERM Pure VWL 105/7.2 AS S3 10kW 1*230V


Buitenunits aroTHERM pure

aroTHERM pure met uniTOWER pure

De hydraulische binnenunit uniTOWER pure is een voorgemonteerde unit met ingebouwde boiler voor snelle installaties. Deze unit heeft één van de kleinste voetafdrukken in de markt en heeft zijn aansluitingen bovenaan staan om plaats te besparen.

Met een nieuw design is de unit voorzien van een 190 L boiler en efficiëntie label A (COP 2,9), alsook een nieuwe interface dat zorgt voor een intuïtief gebruiksgemak.

De uniTOWER is berschikbaar in 2 versies: de standard versie en de versie met 2 circuits. De standard versie voor 1 ongemengd circuit en de andere versie voor 1 gemengd en 1 ongemengd circuit.

Belangrijk detail: bij de uniTOWER C2 kan je enkel werken met draadloze thermostaten (VRC720F en VR9F). Doordat de VR70 ingebouwd zit is deze vonkvrij gemaakt.

Gebruik je de buitenunit met de uniTOWER pure, dan heb je het voordeel dat alle hydraulische componenten al aanwezig zijn in de uniTOWER pure. Deze installatie is geschikt voor warmwatercomfort voor 4 personen (circa 250 l aan 40°).uniTOWER pure

Arotherm buitenunit met unitower 2
Binnenunit

aroTHERM pure met hydraulische binnenunit

De hydraulische binnenunit is een nieuw design met dezelfde afmetingen als ecoTEC wandketels. Deze unit zorgt met zijn nieuwe interface voor een intuïtief gebruiksgemak en bestaat in 2 versies van voorgemonteerde hydraulische binnenunits:

  • Basis versie: 1 ongemengd verwarmingscircuit; geen elektrische weerstand, geen magneetfilter en geen afsluitkranen
  • Standard versie: 1 ongemengd verwarmingscircuit, elektrische weerstand 6kW, magneetfilter en afsluitkranen

Deze binnenunit heeft, in tegenstelling tot de uniTOWER pur, geen ingebouwde boiler. Hiervoor kan je de uniSTOR plus ideaal op aansluiten.

Gebruik je de buitenunit met de hydraulische binnenunit, dan heb je flexibele oplossingen voor allerlei toepassingen zoals hogere vraag naar sanitair warm water of combinatie met thermische zonne-energie.

Binnenunits aroTHERM pure

Documentatie aroTHERM pure