VASCO DX-UNITS : DE KRACHT VAN STILLE VENTILATIE

 

 

- 3 modellen: 400, 500 en 600 m3/h
- Zeer laag opgenomen vermogen
- Unieke Octogon-warmtewisselaar
- Hoge reductie E-peil
- Uiterst laag geluidsniveau
- Automatische en constante debietregeling
- Modulerende bypass voor optimaal comfortgevoel (zomernacht-ventilatie)
- Hoog installatiegemak: zowel horizontale als verticale montage mogelijk
- Maximale flexibiliteit: omkeerbaar voor- en achterzijde
- 2 binnenaansluitingen aan boven- en onderzijde
- Digitaal afleesdisplay optioneel te voorzien
- Compacte strakke vormgeving


FLUISTERSTILLE VENTILATIE


Met de ontwikkeling van onze nieuwe DX generatie heeft Vasco de lat hoger gelegd. Geen enkel onderdeel in de nieuwe DX generatie is eerder toegepast in een Vasco ventilatie-unit. Alles, maar dan ook echt alles is nieuw. Het nieuw vormgegeven slakkenhuis heeft een perfecte dimensionering waar de 7-bladige ventilatoren alle ruimte hebben om efficiënt te kunnen functioneren. De lucht die zij kunnen verplaatsen wordt op een intelligente manier door de volledig nieuwe en in eigen huis ontwikkelde Vasco ‘Octogon’ warmtewisselaar geleid.

Hiermee zet de Vasco DX generatie een erg grote stap vooruit. Maar het grootste geheim is natuurlijk hoe het Vasco is gelukt om opnieuw de stilste ventilatie-unit te ontwikkelen. Fluisterstil en zonder impact op het milieu wordt lucht geruisloos in beweging gezet en naar de woning aangevoerd en uit de woning afgevoerd.
Optimale energie-efficiëntie met warmterecuperatie

In het hart van de Vasco DX units zit een volledig nieuw ontwikkelde warmtewisselaar geplaatst. De door Vasco ontwikkelde ‘Octogon’ warmtewisselaar. De warmterecuperatie-coëfficiënt van de Vasco DX generatie behoort tot de hoogste op de markt. De unieke ‘Octogon’ warmtewisselaar kenmerkt zich door een hoog rendement bij een lage weerstand, waardoor deze ook bijdraagt aan een minimaal geluidsniveau en energieverbruik.
Het principe van een warmtewisselaar is dat er warmte van het ene medium naar het andere wordt overgedragen. Wat in ons specifieke geval betekent dat we met behulp van warme lucht, koudere frisse lucht die we van buiten naar binnen halen, eerst verwarmen, alvorens we deze in de woning laten circuleren. En andersom - als het zomers binnen koeler is dan buiten omdat de airconditioning aanstaat - wordt warme(re) lucht van buiten eerst opnieuw gekoeld. Vasco is er in geslaagd om met de ‘Octogon’ warmtewisselaar een grotere wisseloppervlakte te creëren. Wat concreet betekent dat de buitenlucht die in de woning toegevoerd wordt, sneller en efficiënter naar een hogere temperatuur gebracht kan worden.
 

Door de unieke vorm van onze ‘Octogon’ warmtewisselaar, zijn de doorstroomkanalen en luchtinlaten zo ontworpen dat de lucht die door de wisselaar heen stroomt langer onderweg is. Zo is er meer tijd om de warmte effectief over te dragen. De energie van de volledig gescheiden luchtkanalen van de in- en uitgaande lucht wordt hierdoor volledig benut. Hierdoor worden eventuele temperatuurverschillen tot een minimum teruggebracht en is er een een minimaal warmteverlies om een woning op een aangename en comfortabele temperatuur te houden.

 
FUNCTIE EN VORM


Innovatief design begint met innovatieve techniek. Bij het ontwerpen van de nieuwe DX generatie kan je zien dat er veel aandacht is besteed aan de positionering en het gebruiksgemak van de filters. Maar ook heeft Vasco door de ogen van de installateur gekeken naar het belang van flexibiliteit. Zo kan de unit naar keuze verticaal of horizontaal geplaatst worden en net zo makkelijk gespiegeld. Zonder de esthetische waarde van het design uit het oog te verliezen. Ook de keuze van materialen, kleuren en grafische elementen dragen bij aan de bijzonder fraaie en hoogwaardige uitstraling van deze unit.