Medewerker retourbeheer

De firma Van Oirschot is al meer dan 50 jaar een technische groothandel voor producten in centrale verwarming, ventilatie en sanitair, die handelt met professionele installateurs. We maken voor onze klanten dagelijks het verschil in service en snelheid, doordat we lokaal sterk verankerd zijn met 10 vestigingen in België. Het logistiek hart van ons bedrijf, namelijk het distributiecentrum met meer dan 10.000 verschillende artikelen, ligt momenteel nog in Herentals. In 2021 verhuizen we naar een gloednieuw distributiecentrum in Olen.

We zijn een familiebedrijf met een open bedrijfscultuur, waar de medewerkers kort bij elkaar en het management staan. De bedrijfswaarden van Van Oirschot zijn: klantgerichtheid, werken in team, motivatie & verantwoordelijkheid, veiligheid en orde & netheid. Wij bieden onze medewerkers een professionele en innovatieve werkomgeving: een dynamische werking met aandacht voor opleiding en ontwikkeling maar ook met aandacht voor je persoonlijke ambities. Hiervoor hebben we het project ‘Van Oirschot Going Forward’ in het leven geroepen, waarbij we nog meer gaan inzetten op werving & selectie, work-life balance, onthaal en VTO (Vormingen, Trainingen, Opleidingen).

Met trots staan we, mede dankzij onze gemotiveerde medewerkers, in de top 5 binnen onze sector. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe gemotiveerde medewerker binnen onze dienst Logistiek te Herentals.

Functie:             
Ter versterking van onze dienst Logistiek te Herentals zijn we op zoek naar een Medewerker Retourbeheer. Je staat in voor het controleren en verwerken van de retours met als doel een vlotte doorstroming in het magazijn te bekomen. Je tracht de retours zo vlot als mogelijk terug in het magazijn te krijgen of terug te sturen naar de leveranciers. Dit in samenwerking met de collega’s van sales, aankoop en logistiek. Concreet betekent dit:

 • Je ontvangt dagelijks de binnenkomende retours van klanten en filialen.
 • Je controleert deze retours op schade, garantie, stock en niet stock.
 • Je zorgt voor de putaway van deze retours en volgt dit zorgvuldig op.
 • Je werkt controlelijsten af voor retour naar de leveranciers (picking + verscheping).
 • Je verzorgt de administratie die hierbij aan te pas komt.
 • Je staat in voor de orde en netheid van je eigen retourmagazijn.
Vereisten:
 • Eerste ervaring in retour en/of magazijnbeheer
 • In het bezit van een hef- en reachtruckattest
 • Basiskennis van Excel en Outlook
 • Zéér nauwkeurig en zelfstandig werken
 • Op zoek naar een combinatie van administratieve taken en fysieke verplaatsingen van de goederen binnen het magazijn
 • Communicatief: je schrikt er niet voor terug om in overleg te gaan met andere diensten en hulp te vragen waar nodig.
Aanbod:
Je komt terecht in een snelgroeiend en innovatief familiebedrijf met een open bedrijfscultuur, waar collega’s kort bij elkaar staan en in een positieve sfeer samenwerken. Bij Van Oirschot ben je als medewerker geen nummer want een persoonlijke aanpak vinden we belangrijk.

We bieden een job met veel autonomie en uitdaging evenals een interessant salarispakket en dat vlakbij de deur. Je hoeft dus ’s morgens niet meer in de file te staan om op tijd op je werk te geraken. We zijn een stabiel bedrijf met werkzekerheid en we garanderen een tijdige uitbetaling van jouw loon.

Ben je het talent dat wij zoeken én zie je jezelf helemaal passen binnen onze bedrijfscultuur?
Solliciteer dan nu via het online sollicitatieformulier.

We kijken ernaar uit om jou te leren kennen.