Data Manager (Herentals)

De firma Van Oirschot is al meer dan 50 jaar een technische groothandel voor producten in centrale verwarming, ventilatie en sanitair, die handelt met professionele installateurs. We maken voor onze klanten dagelijks het verschil in service en snelheid, doordat we lokaal sterk verankerd zijn met 10 vestigingen in België. Het logistiek hart van ons bedrijf, namelijk het distributiecentrum met meer dan 10.000 verschillende artikelen, ligt momenteel nog in Herentals. In 2021 verhuizen we naar een gloednieuw distributiecentrum in Olen.

We zijn een familiebedrijf met een open bedrijfscultuur, waar de medewerkers kort bij elkaar en het management staan. De bedrijfswaarden van Van Oirschot zijn: klantgerichtheid, werken in team, motivatie & verantwoordelijkheid, veiligheid en orde & netheid. Wij bieden onze medewerkers een professionele en innovatieve werkomgeving: een dynamische werking met aandacht voor opleiding en ontwikkeling maar ook met aandacht voor je persoonlijke ambities. Hiervoor hebben we het project ‘Van Oirschot Going Forward’ in het leven geroepen, waarbij we nog meer gaan inzetten op werving & selectie, work-life balance, onthaal en VTO (Vormingen, Trainingen, Opleidingen).

Met trots staan we, mede dankzij onze gemotiveerde medewerkers, in de top 5 binnen onze sector. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe gemotiveerde medewerker voor dienst Marketing te Herentals.

Functie
We zijn ter uitbreiding op zoek naar een Data Manager. Je bent eindverantwoordelijke over alle data die betrekking hebben op onze volledige werking. Concreet betekent dit:

  • Je vult de master database aan met gegevens van producten, leveranciers, klanten, logistieke processen, etc. Je staat dus in voor het opmaken en onderhouden van een up-to-date Product Information Management-systeem.
  • Je zorgt ervoor dat de data die door onze leveranciers worden aangebracht van hoogwaardige kwaliteit zijn. Indien niet, bespreek je dit met hen.
  • Je werkt samen met de business de nodige data flows uit om de noodzakelijke informatie te verwerken en beheren, met als doel de werking van andere afdelingen te optimaliseren.   
  • Je zorgt ervoor dat vergaarde kennis over de systemen gedocumenteerd en indien nodig gearchiveerd wordt.
  • Je verzorgt de rapportering van het master data gebruik en de data kwaliteit.
Profiel
  • Ervaring met data onderhoud en -beheer. Bij voorkeur ervaring en/of affiniteit met ons productgamma van verwarming, ventilatie en sanitair.
  • Vlot kunnen werken met verschillende data systemen waar master data objecten gecreëerd worden (PIM, ETIM, ERP, WMS, E-commerce, externe bronnen,...)
  • Sterke organisatorische en analytische vaardigheden. Je weet steeds de juiste prioriteiten te stellen.
  • Sterke communicatieve vaardigheden: je hebt veel interne en externe contacten. 

Aanbod
Je komt terecht in een snelgroeiend en innovatief familiebedrijf met een open bedrijfscultuur, waar collega’s kort bij elkaar staan en in een positieve sfeer samenwerken. Bij Van Oirschot ben je als medewerker geen nummer want een persoonlijke aanpak vinden we belangrijk. We bieden een job met veel autonomie en uitdaging evenals een marktconform salarispakket en dat vlakbij de deur. Je hoeft dus ’s morgens niet meer in de file te staan om op tijd op je werk te geraken. 

Maak daarnaast gebruik van ons Flex Income Plan en je kan zelf je extralegale voordelen kiezen, bv. een fiets leasen, je hospitalisatieverzekering laten terugbetalen, etc. Op vrijdag stoppen we om 16u met werken zodat je maximaal van het weekend kan genieten. Tijdens de koude wintermaanden voorzien we onze medewerkers op dinsdag en donderdag van een heerlijk kopje verse soep.
 

Ben je het talent dat wij zoeken én zie je jezelf helemaal passen binnen onze bedrijfscultuur?
Solliciteer dan nu via het online sollicitatieformulier.

We kijken ernaar uit om jou te leren kennen.