Aankoper (Herentals)

De firma Van Oirschot is al meer dan 50 jaar een technische groothandel voor producten in centrale verwarming, ventilatie en sanitair, die handelt met professionele installateurs. We maken voor onze klanten dagelijks het verschil in service en snelheid, doordat we lokaal sterk verankerd zijn met 10 vestigingen in België. Het logistiek hart van ons bedrijf, namelijk het distributiecentrum met meer dan 10.000 verschillende artikelen, ligt momenteel nog in Herentals. In 2021 verhuizen we naar een gloednieuw distributiecentrum in Olen.

We zijn een familiebedrijf met een open bedrijfscultuur, waar de medewerkers kort bij elkaar en het management staan. De bedrijfswaarden van Van Oirschot zijn: klantgerichtheid, werken in team, motivatie & verantwoordelijkheid, veiligheid en orde & netheid. Wij bieden onze medewerkers een professionele en innovatieve werkomgeving: een dynamische werking met aandacht voor opleiding en ontwikkeling maar ook met aandacht voor je persoonlijke ambities. Hiervoor hebben we het project ‘Van Oirschot Going Forward’ in het leven geroepen, waarbij we nog meer gaan inzetten op werving & selectie, work-life balance, onthaal en VTO (Vormingen, Trainingen, Opleidingen).

Met trots staan we, mede dankzij onze gemotiveerde medewerkers, in de top 5 binnen onze sector. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe gemotiveerde medewerker binnen onze dienst Aankoop te Herentals.

Functie
In het kader van de verdere groei van ons bedrijf door de bouw van het gloednieuwe distributiecentrum in Olen, zijn we op zoek naar een Aankoper. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van een (deel)assortiment op vlak van in en outs en de interne & externe communicatie. Concreet betekent dit:

 • Je staat in voor de verwerking van de artikel- en database voor het toegewezen assortiment in samenwerking met het aankoopteam.
 • Je communiceert de wijzigingen in het assortiment aan de betrokken diensten intern (bv. sales, marketing, logistiek) en extern (bv. leveranciers, klanten).
 • Je denkt mee na over de assortimenten, artikelen en prijzen en je formuleert voorstellen van alternatieve en gerelateerde artikelen aan de aankoopmanager en het salesteam.
 • Je overlegt en onderhandelt met leveranciers aangaande servicegraad, prijsafspraken, retours, … en tracht tot de best mogelijke oplossing te komen.
 • Je denkt pro-actief mee na over het voorraadbeheer en verdere ontwikkelingen aangaande service- en levergraad, evenals verbetervoorstellen die kunnen aangebracht worden in het voorraadbeheerpakket.
 • Je geeft input aan aankoop en verkoop op vlak van nieuwigheden doordat je de marktontwikkelingen en -trends opvolgt.
 • Je houdt de externe en interne catalogi en systemen up-to-date op vlak van artikelen en data.
Vereisten
 • Kritische blik met de nodige analytische vaardigheden.
 • Zeer nauwkeurig kunnen werken en initiatief nemen.
 • Bij voorkeur een onderbouwde product- en/of marktkennis.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid, aangezien er veel intern en extern overleg zal nodig zijn.
 • Goede kennis van Excel. Kennis van Navision en andere ERP-pakketten is een troef.
 • Uitstekende kennis Nederlands, goede kennis Engels en Frans.

Aanbod
Je komt terecht in een snelgroeiend en innovatief familiebedrijf met een open bedrijfscultuur, waar collega’s kort bij elkaar staan en in een positieve sfeer samenwerken. Bij Van Oirschot ben je als medewerker geen nummer want een persoonlijke aanpak vinden we belangrijk. We bieden een job met veel autonomie en uitdaging evenals een marktconform salarispakket en dat vlakbij de deur. Je hoeft dus ’s morgens niet meer in de file te staan om op tijd op je werk te geraken. 
Maak daarnaast gebruik van ons Flex Income Plan en je kan zelf je extralegale voordelen kiezen, bv. een fiets leasen, je hospitalisatieverzekering laten terugbetalen, etc. Op vrijdag stoppen we om 16u met werken zodat je maximaal van het weekend kan genieten. Tijdens de koude wintermaanden voorzien we onze medewerkers op dinsdag en donderdag van een heerlijk kopje verse soep. 


Ben jij het talent dat wij zoeken én zie je jezelf helemaal passen binnen onze bedrijfscultuur?
Solliciteer dan nu via het online sollicitatieformulier.


We kijken ernaar uit om jou te leren kennen.