Geberit Mapress Koper

Robuust klassiek zonder solderen

De Geberit Mapress hoef je niet te braseren waardoor er zonder open vlam op de werf kan werken. Hierdoor voorkom je brandgevaar. Niet dichte verbindingen worden bij een visuele controle en drukproef met zekerheid vastgesteld. Deze extra zekerheid is te danken aan persindicatoren op de fittingen en persfittingen die niet geperst, niet dicht zijn.

Toepassingen

 • Drinkwater
 • Verwarming
 • Industrie

Voordelen van de Geberit Mapress koper

Verbinden van Mapress koper fitting

Makkelijk te verbinden

Persindicator biedt zekerheid

De Mapress fitting krijgt een bijkomende persindicator. Hierdoor kunnen voor de drukproef niet-geperste verbindingen opgespoord worde. Dankzij de witte kleur is de fitting makkelijk herkenbaar. De persbek kan makkelijk juist gepositioneerd worden en glijdt niet weg. Hierdoor ben je zeker van betrouwbare en duurzame verbindingen.

Witte persindicator

Snelle visuele controle

Je herkent het Mapress koper materiaal meteen aan de witte kleur van de persindicator aan de fitting. De opdruk aan het einde van de buis vereenvoudigt bovendien de identificatie van de gebruikte maat. De persindicator kan je na een correct uitgevoerde persing met een kleine handbeweging verwijderen.

Witte persindicator Mapress koper
Mapress fitting met beschermkap

Beschermkap

Bescherming tegen stof en vuil

De persuiteinden van alle koperen Geberit fittingen zijn voorzien van een beschermkap. Deze beschermkap verhindert vervuiling van het leidingsysteem door vuil en stof. Aan de kleur van de beschermkap herken je meteen de toepassing.

Dichtingsring met contour

Herken ongeperste Mapress koper fittingen meteen

De dichtingsring met contour bezorgt naast de persindicator voor een bijkomende installatieveiligheid. Zijn bijzondere vorm zorgt ervoor dat ongeperste verbindingen onmiddellijk gaan lekken tijdens de dichtheidsproef. Installatiezekerheid gegarandeerd.

Mapress fitting dichtingsring met contour
Geometrie Mapress koper fitting

Geometrie van de Geberit Mapress koper fitting

Compacte vorm van de fittingen

De compacte geometrie van de koperen fittingen zorgen ervoor dat deze minder plaats in beslag nemen waardoor dichter op elkaar passende fitting combinaties mogelijk zijn. Het uitgebreide gamma Geberit fittingen zorgen voor tal van toepassingen met afgestemde fittingen.

Mechanische stevigheid

Diversiteit aan toepassingen

De buizen en fittingen zijn perfect op elkaar afgestemd waardoor het systeem bestand is tegen een hoge belasting. Bedrijfsdrukwaarden tot 16 bar zijn mogelijk. Door de grote mechanische sterkte is er een diversiteit aan toepassingen mogelijk die ver uitgaat boven de gebruikelijke technische installaties voor thuis.

Doorsnede Mapress koper fitting
Solderen van koperen buis

Geen open vlam

Brandgevaar uitgesloten

De koude vervorming van de koperen buis en de Mapress fittingen zorgen voor een stevige dichting van de persverbinding. Er komt geen vlam aan te pas zoals bij het solderen. Hierdoor zijn er geen extra beschermende maatregelen nodig zoals bij reparaties of renovaties.

Voorvorming Geberit Mapress dichtingsring

Voor duurzame sterkte en hoge veiligheid

Tijdens het persen zal de dichtingsring een voorgedefinieerde vorm krijgen door de klemmen van het perssysteem. De ring absorbeert bijkomende energie tijdens het persen. Deze energie verzekert een permanente en betrouwbare verbinding.

Mapress dichtingsring
Verbinding van Mapress koper

Verbindingen sneller sluiten

Persen in plaats van lassen

Het persen is niet alleen gemakkelijk, het gaat ook bijna 2 keer zo snel dan solderen. Het ganse persproces verloop je in geen tijd: op lengte zaken, ontbramen, fitting opsteken, persen en klaar.

Geberit Mapress koperen fittingen

Geberit Mapress koperen fittingen
 • Cu-DHP legering
 • Witte persindicator die aangeeft of de fitting correct geperst is
 • Witte persindicatoren wijzen op koper
 • Dimensies geprint op de persindicator
 • Beschermkap beschermt fitting tegen vuil
 • Kan gecombineerd worden met andere Geberit toevoersystemen

Geberit biedt enkel fittingen in koper. Deze zijn geschikt voor alle volgende standaard koperen buizen. Geberit adviseert om koperen buizen te gebruiken in overeenstemming met DIN EN 1057.

Geberit Mapress dichtingsring FKM, blauw

Geberit Mapress dichtingsring FKM, blauw

Vloeibare media

 • Warmtemedia (solar)
 • Minerale olie
 • Brandstoffen
 • Perslucht (zuiverheidsklasse 0-X)

Onderdruk bedrijfstemperatuur: -30 °C tot +120 °C, -25 °C tot +220 °C (korte termijn)

Installatie van Geberit Mapress koper