Vaillant icoVIT exclusiv, condensatieketel op stookolie

Waarom een condensatieketel op stookolie?

Omdat verwarmen op stookolie ook toekomstgericht kan zijn.

Laat jouw klant kiezen voor de condensatieketel op stookolie icoVIT exclusiv zodat hij optimaal gebruik kan maken van stookolie. Geen enkele andere condensatievloerketel op stookolie verbruikt immers minder energie dan de icoVIT exclusiv. Met zijn rendement van 105 %(Hi)/99 % (Hs) haalt hij letterlijk het maximum uit elke druppel stookolie. Dit doet hij onder meer met zijn speciale warmtewisselaar uit roestvrij staal, die voor een betere verbranding en een volledige condensatiereactie zorgt. Hierdoor ziet jouw klant zijn stookolieverbruik met 15% dalen. Bovendien wordt zo ook het milieu bespaart. Een dubbele winst dus.

Combineer de icoVIT exclusiv met een zonne-energiesysteem en laat jouw klant nog meer besparen op verbruikskosten en de natuur.

De icoVIT exclusiv is beschikbaar in 3 vermogens.

De icoVIT exclusiv VKO/3 met tweetrapsbrander is beschikbaar in 3 verschillende vermogens, namelijk VKO 156, 256 en 356. De icoVIT exclusiv kan ook in cascade geplaatst worden, tot 2 ketels, met een maximaal vermogen van 70 kW.

ErP-richtlijn over energie gerelateerde producten.

ErP gaat meer precies over de richtlijnen in verband met eco-efficiënt design en de milieuaansprakelijkheid (ELD). Enerzijds spreken we bij ecodesign over het ecologisch ontwerp en de minimumvereisten op het vlak van efficiëntie en uitstoot. Bij de ELD-richtlijn spreken we anderzijds over de labels die de juiste energieklasse moeten vermelden. Meer info: www.vaillant.be/ErP-richtlijn open_in_new

Vaillant aroSTOR

Deze generatie condensatieketels op stookolie biedt heel veel mogelijkheden voor zowel kleine als grote projecten. Ze biedt immers alle voordelen van de vorige generatie condensatieketels op mazout, maar is nu beschikbaar in meerdere vermogens en voorzien van een tweetrapsbrander.

Met de condensatieketel op stookolie icoVIT exclusiv breng je de modernste condensatietechnologie in huis. De icoVIT exclusiv past overal, zowel in een nieuwbouw of als vervanging van een oude ketel. Wat spaarzaam en ecologisch verbranden van stookolie betreft, is deze ketel de absolute top. Dankzij de zeer effectieve combinatie van de blauwe vlam tweetrapsbrander, de warmte wisselaar uit roestvrij staal en de intelligente regeling, is de icoVIT exclusiv de maatstaf in condensatietechnologie. Met zijn rendement van 105 % (Hi)/99 % (Hs) en de minimale rookgastemperatuur van 30 °C staat hij garant voor een optimaal gebruik van de stookolie. Bovendien werkt de icoVIT exclusiv zowel op standaard stookolie als op zwavelarme stookolie. Er kan ook tot 20 % bio-stookolie toegevoegd worden aan de brandstof.

Ook voor de sanitaire warmwaterproductie is de combinatie van de icoVIT exclusiv met een warmwaterboiler zeer efficiënt. Het rendement voor de opwarming van het water van de boiler is 104 % (Hi) - veel hoger dan bij de standaardtoestellen. Dit is mogelijk dankzij het Aqua-Kondenz-System.

Vaillant icoVIT exclusiv

Vaillant icoVIT exclusiv

Nog rendabeler, nog comfortabeler, nog flexibeler!

De condensatieketel op stookolie icoVIT exclusiv is de ideale oplossing voor wie zijn oude stookolieketel wil vervangen. Met de icoVIT exclusiv kiest jouw klant voor een zuinige ketel, die ook vriendelijk is voor de natuur. Maar de icoVIT exclusiv is ook voor een nieuwe woning de ideale oplossing. Hij werd speciaal ontwikkeld om te beantwoorden aan de strengste, hedendaagse verwachtingen op het vlak van comfort en houdt daarnaast ook het brandstofverbruik zo laag mogelijk.

Vloerketel met een grote waterinhoud.

De icoVIT exclusiv heeft een waterinhoud van 85 liter. Daardoor kan deze ketel zeer eenvoudig een oude stookolieketel vervangen. Er zijn geen speciale aanpassingswerken in de installatie noodzakelijk. Die grote waterinhoud heeft ook andere voordelen: de ketel zal immers trager opwarmen en minder vlug oververhitten en afkoelen. Zo wordt een meer constante afgiftetemperatuur bereikt en blijft de temperatuur van de radiatoren nagenoeg constant.

Het resultaat is dat ook de brander minder brander cyclussen heeft en zal dus minder vaak opstarten. Dit wil zeggen dat de elektrische en mechanische componenten, die bij het opstarten van de brander in werking worden gesteld, minder worden belast. Dit zorgt ook voor minder CO2-emissie en roetvorming. En uiteraard betekent dit ook een lager verbruik: er is minder nood aan voorverwarming van de stookolie en minder voor- en na ventilatie. Dit alles werkt in het voordeel van het comfort, portemonnee en de natuur.

Over gedimensioneerde warmtewisselaar zorgt voor een maximaal rendement.

Het hart van de icoVIT exclusiv bestaat uit de stookoliebrander en de roestvrijstalen warmtewisselaar die uit 2 spiralen bestaat en in feite over gedimensioneerd is, wat de hoogste rendabiliteit garandeert. De rookgassen stromen namelijk door die spiralen - eerst door het warme gedeelte van de ketel en daarna door het koudere gedeelte. Tijdens dit proces worden ze volgens het tegenstroomprincipe bijna afgekoeld tot op de retourtemperatuur, wat de condensatiereactie opwekt. Dankzij deze dubbele, over gedimensioneerde warmtewisselaar, worden de rookgassen dus maximaal afgekoeld. Hierdoor wordt een rendement van 105 % bereikt. Extra handig is dat het condenswater samen met de rookgassen naar beneden stroomt, zodat de roestvrijstalen warmtewisselaar wordt gereinigd.

Tweetrapsbrander verlaagt het verbruik en de uitstoot.

De icoVIT exclusiv VKO/3 156, 256 en 356 is uitgerust met een 2-traps blauwe vlam brander. Dit betekent dat elke ketel in feite 2 vermogens heeft. De VKO 356 bv. heeft een vermogen van 22,05 en 36,75 kW (bij een CV regime van 40/30). Concreet wil dit zeggen dat de ketel, indien mogelijk, automatisch op een lager vermogen zal werken en dus ook minder zal verbruiken en lagere emissies geven.

Exclusief tot in de details.

De icoVIT exclusiv bespaart naast het bereiken van de best mogelijke condensatiereactie ook op elektriciteit. De icoVIT exclusiv werd zo ontworpen dat er bv. geen continue voorverwarming van de stookolie meer gebeurt. Iets dat bij de meeste ketels gebeurt tijdens de volledige werkingsduur van de ketel, terwijl dit vaak niet nodig is. Hier is er enkel voorverwarming van stookolie tijdens de opstartfase van de ketel. En achteraf ook alleen als blijkt – na controle – dat de stookolietemperatuur echt te laag is (bv. bij een buitenstaande tank en/of bij zeer lage temperaturen).

Er werd ook extra aandacht besteed aan de isolatie van de ketel om het warmteverlies in de stookruimte zelf zo laag mogelijk te houden.

Eenvoudig in installatie, onderhoud en bediening.

De icoVIT exclusiv wordt geleverd als een compleet gemonteerde, compacte ketel met ingebouwde brander. Alle onderdelen zijn zeer eenvoudig toegankelijk. Zowel de voor- als de zijkanten van de mantel zijn eenvoudig afneembaar, wat de installatie en het onderhoud eenvoudiger maakt.

De brander kan zowel bij het eerste gebruik als bij het onderhoud in een “onderhoudsstand” worden gezet. Dit maakt deze ketel erg gebruiksvriendelijk. Via de verticaal georiënteerde verbrandingskamer kan de icoVIT exclusiv van bovenaan volledig visueel geïnspecteerd worden en is ze eenvoudig te reinigen. De roestvrijstalen warmtewisselaar is zo goed als zelfreinigend. Via het verlichte display op het bedieningsbord krijg je duidelijke onderhoudsinformatie over de toestand van het toestel.

Wanneer je een oude stookolieketel vervangt, zijn er aanpassingen nodig voor de afvoer van de rookgassen en de aanvoer van de lucht. Er zijn 2 oplossingen:

Vaillant aroSTOR

Wanneer je de oude schoorsteen gaat gebruiken, moet je deze tuberen door de lagere temperatuur van de rookgassen. De nodige afvoerleidingen vind je hier

Als je de bestaande schoorsteen niet wilt gebruiken, kunnen de rookgassen ook afgevoerd worden via een rookgasafvoer-/luchtaanvoersysteem dat de rookgassen afvoert via een kanaal dat met het dak in verbinding staat. Daarnaast wordt de verse lucht van buiten aangevoerd via een aanvoerkanaal. Voordeel van dit systeem is dat je de ketel kunt plaatsen waar jouw klant dit wenst.

Vaillant icoVIT exclusiv met een zonne-energiesysteem

Zuinig warmwatercomfort

Aangepast aan de behoefte van jouw klant

Ook voor de sanitaire warmwaterproductie is de combinatie van de icoVIT exclusiv met een warmwaterboiler zeer efficiënt. Het rendement voor de opwarming van het water van de boiler is 104 % (Hi), een stuk hoger dan bij standaardtoestellen. Dit is mogelijk dankzij het Aqua-Kondenz-System.

Laat jouw klanten de icoVIT exclusiv combineren met een klassieke warmwaterboiler of met een zonne-energiesysteem dat bestaat uit een zonneboiler en zonnepanelen.

Verlaag het energieverbruik en combineer de icoVIT exclusiv met een zonne-energiesysteem.

Het is duidelijk dat er aanzienlijk kan bespaart worden door te kiezen voor een condensatieketel. Maar een combinatie met een zonne-energiesysteem doet jouw klant nog meer besparen. De zonne-energiesystemen die Vaillant aanbiedt van het type auroTHERM, auroTHERM exclusiv of auroSTEP plus, maken zeer consequent gebruik van zonne-energie.

De auroSTEP plus wordt aangeboden als een compact en compleet geheel van 2 of 3 zonnepanelen en een zonneboiler van 250 of 389 liter met ingebouwde regelaar. De auroSTEP plus is een zeer eenvoudig systeem dat gemakkelijk met de icoVIT exclusiv te combineren is; afhankelijk van het gekozen type is de auroSTEP plus geschikt voor de warmwaterproductie van grotere gezinnen met 4 à 5 (250 liter) of 6 à 7 (350 liter) personen.

Afhankelijk van de installatiemogelijkheden en/of voor nog hogere warmwaterbehoeftes kan je ook opteren voor de combinatie van meerdere collectoren onder druk van het type auroTHERM en de bijbehorende zonneboiler auroSTOR. De auroTHERM panelen staan onder druk en het aantal te plaatsen panelen hangt af van de grootte van de zonne boiler. Vaillant biedt zonneboilers aan van 300 tot 2.000 liter.

Vaillant zonnepanelen met vacuüm buizen

Maar het kan nog beter!

Doe beter en laat jouw klanten zo veel mogelijk gratis energie van moeder natuur gebruiken. Dit doe je door het zonne-energiesysteem niet alleen te installeren voor de productie van warm water maar ook als bijverwarming voor de woning.

Het principe is eenvoudig: er wordt zoveel mogelijk zonne-energie gebruikt om de woning te verwarmen. Als de zonne-energie niet volstaat, doet de zuinige condensatievloerketel icoVIT exclusiv het nodige om de woning tot op de gewenste temperatuur te verwarmen.

De vlakke zonnepanelen auroTHERM zijn ideaal om een maximum aan zonnewarmte op te vangen; met de zonnepanelen met vacuüm buizen auroTHERM exclusiv kan je zelfs nog een beter rendement behalen. Als je dit combineert met een geschikte boiler of buffervat en een auroMATIC regeling, zorg je voor een op en top zuinige en milieuvriendelijke installatie voor jouw klanten. Uiteraard levert Van Oirschot alle mogelijke types zonneboilers, buffervaten en andere noodzakelijke accessoires die er mee voor zorgen dat het maximale rendement bereikt wordt. De ideale finishing touch voor jouw installatie!

Neem contact op met jouw verkoper of bel 014 80 00 80 voor meer informatie.

Eenvoudig te regelen comfort op maat

De icoVIT exclusiv biedt voor elk wat wils. Met de eenvoudig te bedienen regeling en comfortabele verwarmingsprogramma’s kan de warmte precies naar wens worden geregeld. Gemakkelijk en zonder kopzorgen!

eBUS thermostaten en regelingen: gemakkelijk en zonder kopzorgen!

Combineer de icoVIT exclusiv met eBUS thermostaten. De grootste troef van deze thermostaten is dat ze een tweerichtings communicatie met de ketel mogelijk maken: niet alleen van de thermostaat naar de ketel maar ook andersom. Als het display van de ketel meldt dat de ketel onderhouden moet worden, wordt deze boodschap getoond op het display van de thermostaat.

Kamerthermostaat.

Jouw klant regelt de verwarming in functie van de temperatuur in een referentiekamer, meestal de woonkamer. Met de kamerthermostaat calorMATIC VRT 50 kies je voor een zeer eenvoudige thermostaat met een digitaal display. Met de calorMATIC VRT 370 (zwart) of de calorMATIC VRT 350 (wit) kan de icoVIT exclusiv in functie van de temperatuur en de tijd via het ingebouwde dag of weekprogramma geregeld worden. Met deze thermostaat kan ook de opwarming van de boiler geprogrammeerd worden.

Weersafhankelijke regeling.

Een intelligente verwarming ‘weet’ wanneer het buiten kouder wordt. Als je buiten een voeler plaatst – op de meest noordelijk gerichte buitenmuur – kan de ketel zijn verwarming aanpassen aan de buitentemperatuur. Resultaat is een optimaal warmtecomfort, een maximaal gebruik van de werking van een condensatieketel en een lager verbruik.

Wil je het maximum uit de ketel halen? Dan raden wij aan om de icoVIT exclusiv te combineren met de weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700 of de calorMATIC VRC 450. Er is eveneens een draadloze weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700f en calorMATIC 450f beschikbaar.

De verwarming kan geregeld worden via de smartphone.

Bediening via smartphone

De vSMART en de vSMART-app.

Vaillant biedt de mogelijkheid om via een applicatie het verwarmingssysteem te bedienen vanop een smartphone of tablet. Via de vSMART-thermostaat met eBUS-verbinding kan de verwarming en de warmwaterboiler in de woning geprogrammeerd worden. Zelfs zonder een buitensonde, houdt vSMART rekening met de buitentemperatuur. De vSMART-app heeft enkel het adres van de woning nodig om de buitentemperatuur te kennen. De vSMART is een zelflerende thermostaat: op basis van de temperatuur buiten en het verlies in de woning, regelt hij de temperatuur binnen de twee weken perfect zelfstandig.

multiMATIC en de multiMATIC-app dankzij de internetcommunicatiemodule VR 920.

Beschikt jouw klant over meer dan één verwarmingscircuit of over een verwarmingssysteem met verschillende energiebronnen? Dan is de multiMATIC VRC 700 weersafhankelijk regelaar met buitenvoeler dé oplossing. Het verwarmingssysteem kan worden bediend op smartphione of tablet dankzij de internetcommunicatiemodule VR 920 en de multiMATIC-app die gratis kan worden gedownload. Laat jouw klanten van een ultiem comfort genieten terwijl ze het milieu beschermen.

Ook voor grotere installaties.

Een installatie met meer dan één icoVIT exclusiv kan perfect geregeld worden met de weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC vanaf versie /4. Deze kan tot 7 icoVIT exclusiv ketels in cascade regelen en de multiMATIC 700/5 kan tot 9 verwarmingskringen sturen.

Vaillant icoVIT Exclusiv
Vaillant vSMART
Vaillant multiMATIC VRC 700
Vaillant calorMATIC VRT 370
Vaillant VR 920

ambiSENSE

Verhoogd comfort met lagere kosten

Met de ambiSENSE van Vaillant, stel je een individuele temperatuur en verwarmingstijd in voor elke kamer of ruimte in huis met behulp van de multiMATIC-app of via de thermostaat. Dit verhoogt het comfort en bespaart tegelijkertijd op stookkosten. Dit systeem is ideaal voor de renovatie van bestaande gebouwen met een gas of stookolieketel*.

*Op voorwaarde dat de ketel beschikt over een eBUS-verbinding en in combinatie met de multiMATIC VRC 700 en de VR 920 internetmodule.

De individuele ruimtetemperatuurregeling ambiSENSE bestaat uit de thermostatische kranen ambiSENSE VR 50, de internetmodule VR 920 voor mobiele toegang, de weersafhankelijke regelaar multiMATIC VRC 700 en de gratis multiMATIC-app. Wanneer de regelaar en de internetmodule gekoppeld zijn, worden de bestaande thermostatische kranen op de radiatoren vervangen door draadloze ambiSENSE VR 50 kranen. Er hoeft geen bedrading te worden aangepast

Vaillant ambiSENSE odnerdelen

In een grote kamer met verschillende radiatoren en thermostatische kranen kan je ook een ambiSENSE VR 51 kamerthermostaat installeren. Hij kan tot 6 thermostatische kranen (ambiSENSE VR 50) regelen. De temperatuur van de ruimte waarin de VR 51 staat geïnstalleerd, is de referentietemperatuur. De thermostaatkranen regelen in dat geval enkel de temperatuur van hun radiatoren. Deze kamerthermostaat meet ook de relatieve vochtigheid.

Nauwkeurig & intelligent.

Het ambiSENSE systeem is niet alleen gemakkelijk te installeren, hij kan ook haarfijn worden ingesteld. De gewenste temperatuur kan worden ingesteld in stappen van 0,5 °C, en dat gaat even betrouwbaar op de thermostatische kraan zelf als via de multiMATIC-app. De app geeft voor elke ruimte zowel de werkelijke als de gewenste temperatuur weer.

Ook verwarmingstijden kunnen worden opgeslagen per kamer. Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat de badkamer aangenaam warm is vanaf het moment dat jouw klant wakker wordt tot het moment dat hij de deur uit gaat. En wanneer hij een raam vergeet te sluiten, verlaagt ambiSENSE automatisch de temperatuur in de kamer om onnodig energieverbruik te voorkomen.

Individuele ruimtetemperatuurregeling via een app.

De voordelen:

  • Gemakkelijk te installeren oplossing voor meer comfort energie-efficiëntie.
  • Individuele ruimtetemperatuurregeling bepaalt wanneer en hoe een ruimte wordt verwarmd.
  • Kan bediend worden via de multiMATIC app voor iOS of Android smartphones of tablets, van thuis uit of onderweg.

icoVIT exclusiv

  VK0 156 VKO 256 VKO 356
Energieklasse verwarming   A A A
Vermogen bereik verwarming
Trap 1/ trap 2 bij 40/30
Trap 1/ trap 2 bij 80/60
 
kW
kW
 
11,1/15,8
10,3/14,7
 
16,9/25,3
15,7/23,5
 
22,1/36,8
20,6/34,3
Rendement (30 %) Hs/Hi
Nox-emissie (klasse 3)
CO-emissie
%
mg/kWu
mg/kWu
99/105,5
76/95
20/19
99/105,5
89/95
20/25
99/105,5
76/95
20/24
Instelbereik keteltemperatuur
Instelbereik boilertemperatuur
Max. bedrijfsdruk verwarming
°C
°C
bar
35-85
15-75
3
35-85
15-75
3
35-85
15-75
3
Gewicht leeg/gevuld:
Hoogte
Breedte
Diepte
kg
mm
mm
mm
140
1.272
570
700
140
1.272
570
700
175
1.272
720
850
Aansluitingen:
cv/boiler
rookgasafvoer
afstand concentrisch verticaal
 
Ømm
mm
m
 
Rp1
80/125
20 + 3 b 90°
 
Rp1
80/125
20 + 3 b 90°
 
Rp1
80/125
20 + 3 b 90°
    Bestel Bestel Bestel

uniSTOR

  VIH Q 75 B VIH R 120 VIH R 150 VIH R 200 VIH R 300 VIH R 400 VIH R 500
Eigenschappen   wandhangend staand, rond
Energieklasse
VIH R … HA / VIH R ... B
  B A/B
Inhoud l 68 117 144 184 294 398 490
Onderhoudsverbruik A-label* kWh/24h - 0,7 0,73 0,77 1,16 1,22 1,31
Onderhoudsverbruik B-label* kWh/24h 0,9 1,0 1,2 1,4 1,40 1,52 1,78
Puntdebiet** l/10 min 122 163 199 261 396 517 623
Hoogte/breedte/diepte mm 720/440/440 -
Hoogte A-label/B-label
Diameter (met isolatie) A-label/B-label
mm - 955/853
590
1.090/988
590
1.308/1.206
590
1.929/1.804
690/650
1.633/1.502
850/790
1.933/1.802
850/790
Gewicht leeg/gevuld A-label
Gewicht leeg/gevuld B-label
kg 55/123 68/185 79/223 97/281 115/409
103/397
149/548
136/535
186/677
170/661
    Bestel Bestel Bestel Bestel Bestel Bestel Bestel

* bij een   ⃤ T tussen omgevings- en warmwatertemperatuur van 40K
** sanitaire tapmengtemperatuur = 45 °C, boilertemperatuur = 60 °C, koud water temperatuur = 10 °C en temperatuur water verwarming = 80 °C - Meer info over ErP op www.vaillant.be/ErP-richtlijn open_in_new

    calorMATIC multiMATIC
Thermostaat / Regeling vSMART VRT 50 VRT 350 / 350f VRT 370 / 370f VRC 450 / 450f VRC 700 VRC 700f
Kleur wit wit wit zwart wit wit wit
Weersafhankelijke regeling        
Kamerthermostaat      
Draadloos (met zender/ontvanger)   -/● -/● -/●  
Modulerend** of aan/uit*      
Met digitale klok  
Dag- of weekprogrammatie  
Regeling 1 kring verwarming            
Regeling 1 kring verwarming (radiatoren of vloerverwarming) + 1 kring sanitair      
Regeling 1 of 2 kringen verwarming (radiatoren en/of vloerverwarming) + 1 kring sanitair          
Sturing sanitaire omlooppomp        
Sturing van grotere en meer complexe installaties mogelijk           VRC 700/4
VRC 700/5
VRC 700/4 f
  Bestel Bestel Bestel Bestel Bestel Bestel Bestel

* aan /uit = De ingestelde keteltemperatuur wordt behouden en niet aangepast.
** Modulerend = De keteltemperatuur wordt automatisch aangepast in functie van het temperatuurverschil in de ruimte waar de kamerthermostaat staat.

erp-labels

Handleiding